CompareNetworks jQuery'd Bread Crumb - jBreadCrumb
2016-02-02

TÜMSİAD’ın da Aralarında Bulunduğu STK’ların Son Günlerde Yaşanan Terör Olaylarıyla İlgili Ortak Basın Açıklaması

TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan’ın da aralarında bulunduğu STK temsilcileri 2 Şubat tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu ile Çankaya’da bir araya geldi. Terör olayları ile bölgede yaşanan gelişmeler konusunda değerlendirmelerde bulunan sivil toplum örgütleri, basın toplantısında söz konusu istişarelere ilişkin ortak görüş bildirdi.​

Basın toplantısına, TÜMSİAD adına Başkan Yaşar Doğan, Genel Sekreter Osman Kurtkan Kapıcıoğlu ve TÜMSİAD Batman Şube Başkanı Nezir Yeşilyurt, ASKON adına Genel Başkan Yardımcısı Taylan Özdal ve Diyarbakır Şube Başkanı Aydın Altaç; TESK adına Genel Başkan Bendevi Palandöken ve Siirt Esnaf ve Sanatkar Odaları Birliği Başkanı Rıfat Ayyıldız; TOBB adına Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halim Mete ve Bitlis Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Davut Tezcan, TZOB adına ise Başkan Şemsi Bayraktar ve Mardin Ziraat Odası Başkanı Malik Özkan katıldı.

Ortak açıklama ise şöyle:

“Bizler TÜMSİAD, ASKON, TESK, TZOB ve TOBB temsilcileri olarak; Doğu ve Güneydoğu illerinin meslek odaları, sivil toplum ve iş dünyası temsilcileri ile birlikte dün Çankaya Köşkü'nde Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ve Bakanlar Kurulu üyeleriyle 5 saati aşkın süreyle bir araya geldik.

Özellikle son günlerde bölgemizde meydana gelen terör olaylarını etraflıca konuştuk, tartıştık.

Bu olaylardan dolayı gündelik yaşamımızı, ticaretimizi, iaşemizi olumsuz etkileyen gelişmeleri, oluşan mağduriyetleri, yaşanan hak ihlallerini uzun uzadıya istişare ettik. Bütün sorunlarımızı büyük bir açıklıkla ortaya koyduk.

Sayın Başbakanımız söz isteyen arkadaşlarımızı teker teker dinleyerek sorunlarımıza olan duyarlılığını gösterdi. Yollar önerdi, çözüm önerilerini geliştirdi, müjdeler verdi.

Biz de dilimiz döndüğünce kaygılarımızı dile getirdik, çözüm yollarını önerdik.

Geniş bir kesimi temsil eden bizler, bu toplantıda Sayın Başbakanımızın samimiyetini, olaylar karşısındaki duyarlılığını ve meselenin suhulet yoluyla çözümündeki kararlılığını gördük.

Bölgeye huzur ve sükûnun egemen olması, halkımızın refah içinde yaşaması için, öncelikle hendeklerin kapatılması, barikatların kaldırılması, mayınların sökülmesi, silahlı unsurların şehir ve kasabaları derhal terk etmesi elzemdir ve hepimizin öncelikli talebidir.

Bölgede bozulmuş olan “kamu düzeni” yeniden tesis edildiğinde, konuşmayacağımız hiçbir sorunun olmadığını hep birlikte bir kez daha gördük.

Bütün halkımızı bu konuya duyarlı olmaya ve sesimize ortak olmaya davet ediyor, saygılarımızı sunuyoruz.”