English

CompareNetworks jQuery'd Bread Crumb - jBreadCrumb
2016-04-28

İSTANBUL’un Yeni Otantik Mekanı Açıldı. Asi Künefeleri Artık EMİNÖNÜ’nde

Hatay’ın tescillenmiş lezzeti künefeyi İstanbullulular buluşturan Asi Künefeleri, yeni şubesini Eminönü’nde açtı. Gerçekleştirilen açılış törenine TÜMSİAD Genel Başkanı Yaşar Doğan, TÜMSİAD İstanbul Şube Başkanı Soner Biber, TÜMSİAD Genel Merkez ve İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyeleri, İTO Başkanı İbrahim Çağlar, Semerkand Vakfı Başkanı Mustafa Bahadıroğlu, TÜRES ve Bak-Tat genel başkanlarının yanı sıra birçok seçkin davetli katıldı

 

Künefeyi dünyaya sunmak vizyonuyla yola çıkan Asi Künefeleri, yeni şubesini Eminönü’de açtı. Yoğun bir katılımın olduğu açılış töreninde konuşan Asi Künefeleri Genel Müdürü Mustafa Görgen, yöresel üründe küresel lider olmayı hedeflediklerini ve bu vizyonla çalıştıklarını belirtti. Görgen açıklamalarına şöyle devam etti: “Her geçen gün büyümeye devam ediyoruz. Hatay’da künefelik peynir üretimi ile başladıktan sonra 2005 yılında donuk künefeyi üretmekle devam ettik. Sektör donuk künefeyi bizimle tanıdı. Daha sonra donuk künefe üretip lokantalara dağıtmaya başladık. Asi Künefeleri markası şu anda İstanbul içinde beş bine yakın restoranda bulunabiliyor. Türkiye genelinde ise yaklaşık 10 bin noktada bizim ürünümüz tüketilmektedir. Yurtdışında da Irak, Amerika, Almanya, Romanya, Belçika gibi ülkelere ürünlerimizi satıyoruz. Avrupa ve Amerika’ya aylık 5 bin adet kadar ürün gönderiminde bulunuyoruz. Arap ülkelerinden ise yoğun bir talep var. Aynı zamanda Türkiye’nin her tarafına ürünlerimiz kargoyla gidiyor. 9 ilde bayiliğimiz var: Ankara, Eskişehir, Sivas, Antalya, İzmir, Kocaeli gibi noktalarda depomuz ve dağıtım ağımız var. Buralara bayilerimiz çevre illere de ulaşıyor. Yöresel lezzetlerimizin modern hayatın içerisine nasıl entegre edilerek yaşatılacağı üzerine sürekli çalışmaya devam ediyoruz.” Davetlilere katılımlarından dolayı teşekkürlerini sunan Görgen, yeni şubenin tüm İstanbullu lezzet severlere hayırlı olmasını diledi.

 

Neden Künefe Tercih Edilmeli?

  • Diğer şerbetli tatlılara oranla, şerbet kıvamı ve birim şerbet miktarı ortalama %50,

  • Diğer şerbetli tatlılara oranla, yağ oranı ortalama %40,

  • Diğer şerbetli tatlılara göre hamur oranı ortalaması ise %30 düşüktür.

  • Kalsiyum açısından oldukça zengin ve besleyici bir tatlıdır.